Exposició FITA | ANIMÀLIA

Del 10 de juny al 30 de juliol de 2005

Des de ben petit, Fita ha sentit una gran atracció pels animals i les seves formes, colors, textures i moviments. Les peces de gran format que ara s’exposen mostren el seu desig de jugar amb el traç i la imaginació.                     

Animals de qualsevol mida, els seus moviments, les seves formes, colors i textures… Aquest és un món immensament ric que Fita plasma en aquesta exposició. Des d’imatges entrellucades en certs documentals de TV, que descobreixen espècies desconegudes, a la natura de cada dia amb la seva inacabable riquesa, les formes improvisades dels animalots sorgeixen del goig de jugar amb el traç i la imaginació. Els dibuixos dels blocs sorgits d’aquest joc, juntament amb la possibilitat de disposar d’unes planxes de poliuretà, han portat a Fita a treballar amb una superfície aspra i escrostonada, que el convida a fer unes traces ingènues i primitives, gairebé de pintura rupestre, i amb un cert caràcter irònic. Fita reclama la llibertat d’anar oferint allò que pugui. Tanmateix, aquesta sèrie s’insereix en la temàtica d’animàlia, que és un dels apartats de l’obra de la Fundació.

Activitat relacionada:

– Xerrada “Representació plàstica de la fauna”, de Domènec Fita (17/06/2005)

Documents:

Llibre FITA | FAUNA

Comparteix: