Exposició FITA | ORNAR

 Inauguració de l’exposició ORNAR

Inauguració divendres 11 de juny de 2010 a 2/4 de 8 del vespre, a la Fundació Fita

Exposició de l’11 de juny al 31 de juliol de 2010, a la Fundació Fita

ORNAR
Aquests  plafons de fusta amb peces de ferro han sorgit de les tanques de ferro que es van fer el 2002 per a la nostra casa Fita-Rodeja a petició de l’Àngela, que sempre té cura de mantenir el conjunt de la casa cuidat i valorat.
Es tracta d’uns adornaments que queden buits en la part alta de la tanca, a l’alçada de la vista dels vianants. Són 23 obres de mides i temes variats i sis d’aquests plafons fan referència al tema floral i tenen més gruix. Les peces són negres perquè abans van servir per fer uns gravats entintats i passats pel tòrcul. Els altres plafons en fusta són del 2009, amb ferro oxidat i també encolats sobre el tauler amb un marc simple. La seva temàtica és més lliure: creuaments i arabescos amb formes simples i suggerents. Són signes que evoquen un cert esoterisme o icones de marques emblemàtiques. Les mides són variades, des dels 2 m. de llargada a la més curta de 0,75 m. I l’amplada oscil·la entre els 0,50 i els 0,40 m.
És difícil de classificar aquesta obra, primerament per la manera com ha sorgit i després perquè és una variació d’una mena que ja vaig experimentar l’any 2000 amb uns plafons en ferro que incorporaven complements de pintura (la sèrie Fauna) i que van ser exposats a Madrid a la llibreria Blanquerna. Per altra banda, a mi m’agrada entrar en nous camps d’expressió artística i d’això en queda constància en la meva llarga tasca. Així, per dir-ne alguna
cosa en dic relleus sobre plafons de fusta on els signes en ferro tenen un fort impacte gràfic.
Domènec Fita
Documents:
Comparteix: