Exposició FITA | SUCCESSIONS

 SUCCESSIONS

 Inauguració el dimecres 30 de gener a 2/4 de 8 del vespre a la Fundació Fita

Es presenten vuit sèries de pintures fetes per Domènec Fita entre el 2011 i el 2012, amb els noms de BOLLAT, FLOCS, ANTULL, NEGRE-BLANC, GOTES, RUIXIM, XOPAT i SÉCS.

D’entre aquestes vuit sèries de pintures que ara presento, cinc són del 2011 i tres del 2012. En totes les obres s’hi nota una despreocupació per l’estil, és més, hi ha una llibertat d’actuació que em porta a ser més cabalós pels altres que per a mi mateix. I hem de procurar que el que tenim no es perdi.

En la majoria d’aquestes obres l’atzar hi té un paper preponderant i els detalls hi són importantíssims; per aquest motiu he procurat valorar-los i, al meu entendre, han donat un resultat sorprenent. És per això que en aquest catàleg se’n mostren de meravellosos. Em quedo admirat de veure que el valor d’aquests fragments és superior al meu domini: l’atzar és un misteri que m’agradaria entendre, i aprofundir-hi.

Haig de dir que el motor inicial per fer les obres de vegades es deu al fet de trobar unes cartolines o suports que, per ser nous o per tenir-los a l’abast, em fan iniciar l’actuació. I el mateix pot passar amb la tècnica, quan provo o busco noves aventures plàstiques despreocupat de la coherència més convencional.

Tanmateix, resulta difícil explicar el conjunt d’obra del 2011 i el 2012 perquè cada sèrie pertany a un moment, amb unes motivacions tècniques i una disposició creativa diferent. Les vuit sèries porten el nom de BOLLAT, FLOCS, ANTULL, NEGRE-BLANC, GOTES, RUIXIM, XOPAT i SÉCS.

Fita

Documents:

Catàleg de l’exposició

Comparteix: