Presentació de l’audiovisual LES FITES DE LA HISTÒRIA

COLUMNAWEB

Dimecres 27 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Auditori Josep Irla (Edifici Generalitat)

Aquest documental sobre la història de Girona ha estat produït per la Fundació Fita, en ocasió de celebrar aquest any el trentè aniversari de l’escultura “La columna de la història” feta per Domènec Fita l’any 1985, per encàrrec de l’Ajuntament de Girona i situada a l’entrada de Girona, a Pedret.

El guió és de Narcís-Jordi Aragó i Jordi Dalmau. Fa un repàs a la història de la nostra ciutat, a partir de les inscripcions, dades i dates que es contenen en l’escultura.

La direcció i muntatge és d’Àlex Carreras i la música d’Andreu Vilar-Juanola. Hi ha posat la veu el rapsode Josep Maria Masferrer.

Amb aquesta producció s’ha posat al dia, amb noves tècniques audiovisuals, el documental que van produir els Amics de la Unesco de Girona l’any 2005 i que incloïa un homenatge a l’artista Domènec Fita.

Dins el programa “Apadrinem escultures” d’UNESCO Girona aquesta escultura està apadrinada per l’IES Santa Eugènia de Girona.

L’acte de presentació del documental tindrà lloc el proper dimecres dia 27 de maig, a les 19,30 hores, a l’auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona (Plaça Pompeu Fabra,1 – Girona).

Intervindran el guionista Sr. Narcís-Jordi Aragó, el Sr. Joaquim Nadal, historiador i alcalde de l’Ajuntament de Girona que va fer l’encàrrec de l’obra, i el Sr. Carles Puigdemont, diputat al Parlament de Catalunya i actual alcalde de la ciutat.

Enllaços:

 

 

Comparteix: