Exposició ARQUITECTURES: JOIES I PINTURES de Francesc Hereu i POEMES de Quim Español

ARQUITECTURES: JOIES i PINTURES de FRANCESC HEREU i POEMES de QUIM ESPAÑOL

El dibuix, la pintura, el pensament tranversal de les arts, el poema, la construcció de petits o grans volums siguin edificis o joies, ha estat una de tantes maneres d’expressar amb la seva pròpia sorna el fer en el seu obrar. Amb l’exposició de JOIES i PINTURES de FRANCESC HEREU i POEMES de QUIM ESPAÑOL, llegits i comentats per l’autor acompanyat amb música d’una viola de gamba a càrrec de Sergi Casademont, la FUNDACIÖ FITA en fa ressò, de les arquitectures d’aquest duet estretament cohesionat en el temps amb totes les seves frisances, encerts i desfetes. Perquè tenen una experiència plena, exòtica, rica i ben dotada de registres, a on la ròtula d’unió de Francesc Hereu i Quim Español, avui encara és l’arquitectura.

La inauguració tindrà lloc el dilluns 15 de febrer a les 19:30 h. a la seu de la Fundació Fita (Casa de Cultura, 2n pis)
 
Intervindran: KIM BOVER, arquitecte i patró de la Fundació; MIQUEL BERGA, professor de literatura anglesa de la UPF; FRANCESC HEREU, artista i arquitecte.
 
L’exposició es podrà veure a la Fundació Fita del 15 de febrer al 15 de març de 2016.

 

Sobre la pintura:
“El domini de les formes i les seves lògiques, el control de composicions d’un dinamisme sovint vehement, la increïble polifonia colorista, són alguns dels aspectes d’aquest llenguatge pictòric, ric i dúctil. (Joaquim Español 2000).
Sobre les joies:
Com a dissenyador, Hereu proposa un conjunt de joies que són una evolució madura, basada en l’experimentació del volum i el domini del color que caracteritza la seva pintura (catàleg JOIES 2013)
 
Imatges:
Fotos: Rafel Bosch

16_06679

16_06678

16_06677

16_06676

16_06674

16_06683

16_06681

16_06680

Activitat relacionada:
 

Dijous 10 de març, a les 19:30, a l’Auditori Viader (Casa de Cultura, planta baixa):

amb SERGI CASADEMUNT, viola de gamba i IGOR DAVIDOVICS, arxiullaüt: MÚSICA DEL RENAIXEMENT AL BARROC.
L’exposició uneix el talent dels dos arquitectes: pintures i joies de Francesc Hereu i poemes de Joaquim Español, llegits i comentats per l’autor, acompanyats per la música del Renaixement al Barroc.
Enllaços:
Documents:
Comparteix: