MANIFEST CONTRA EL 155 I DEMANANT L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS

El patronat de la Fundació Fita, en honor al principi de llibertat d’expressió que sempre ha  defensat el seu president i fundador Domènec Fita, conscients que cal el posicionament de les entitats socials i culturals,  ha acordat emetre aquest manifest, que posa a la consideració de totes les entitats  per si volen adherir-s’hi.

 

El govern de l’Estat espanyol va destituir el passat dia 27 d’octubre el president  i els consellers del govern legítim de Catalunya, sortit de les urnes del dia 27 de setembre de 2015. També va cessar el Parlament, facultat que només té el president de la Generalitat.

Ho va fer a l’empara de l’art. 155 de la Constitució espanyola i de forma totalment contrària a la regulació de l’ordenament jurídic vigent, tant de l’art. 155 esmentat com de l’art. 7 de la Llei de la Presidència de la Generalitat i del Govern, que no preveu entre les causes de cessament la invocada pel Gobierno de Madrid.

Amb aquesta actuació han usurpat el govern de Catalunya que mai van guanyar a les urnes, destituint els seus components que sí tenien l’aval de les urnes.

Per tant, podem dir que el Gobierno del PP s’ha apropiat il·legítimament dels vots de la majoria que no havia aconseguit mai a les urnes.

En conseqüència,  RECLAMEM:

1.- La paralització immediata de les actuacions que a l’empara del citat article 155 de la CE, de dubtosa legalitat, du a terme a Catalunya el govern de l’Estat espanyol.

2.- L’alliberament immediat dels presos polítics, tant dirigents de l’ANC i Òmnium, com els/les integrants del govern legítim de Catalunya i, si fos el cas, la presidenta i altres diputats  integrants de la mesa del Parlament .

Finalment, instem a l’Estat a reconèixer els resultats de les eleccions del proper dia 21 de desembre, malgrat que siguin convocades de forma totalment  irregular, amb una gran presència policial al carrer, amb dirigents polítics i socials a la presó i amb tots els condicionants que això comporta, i també  l’habitual joc brut de les clavegueres de l’estat.

El que no podem acceptar de cap manera és que si no els agraden els resultats, és a dir, si no votem el que ells volen, tornarem a tenir la peculiar aplicació de l’article 155 com a càstig i revenja.

Girona, 9 de novembre de 2017

Comparteix: