Expòsició FITA | GOTEIX

Inauguració el dijous 25 d’abril a 2/4 de 8 del vespre.

 

Apartat ART ABSTRACTE

Sèrie núm 3 del 2018

L’exposició es podrà veure del 25 d’abril al 24 de maig.

SÈRIE GOTEIX

Goteix: allò que resulta d’entre el goteig i l’esquitx.

Aquesta és una sèrie de 29 obres, la gran majoria fetes sobre cartró-ploma i unes poques en tauler.

El goteig s’ha aconseguit per mitjà d’instruments de regar les plantes a través del ruixim, escampant gotes sobre el cartró-ploma, una superfície llisa que no absorbeix però s’hi poden traçar línies. Si es fan amb aigua transparent o de color brut es fa més o menys dificultós veure el traç que es verifica. Mitjançant el polvoritzador de color o l’esprai es ressalta el dibuix que he fet sobre el ruixim o goteig damunt del cartró-ploma llis. Això s’inicia en un joc d’atzar, perquè la distribució del goteig sol ser irregular, com també passa amb el dibuix o el traç amb què jo puc decidir arrossegar irregularment aquestes gotes. Però sí que hi roman una intenció que procuro controlar, de manera que el resultat quedarà entre l’atzar i la contenció, fins a cert punt.

Aquest fet trenca amb els sistemes convencionals del dibuixar i el pintar, també de l’art abstracte informal, atès que la intenció d’aquest és tenir un cert control dels mitjans i del traç.

L’obra consisteix a una sèrie d’etapes en diferents assalts que van conduint la voluntat o l’imprevist per tal d’anar acceptant les diferents expressions mutants i sorprenents que neixen de la seva elaboració.

En el treball de cada obra hi entra en joc la passió pel que cerques, pel que trobes, pel que has de contenir o pel que t’empeny a actuar: no hi ha mètode a seguir i s’ha de saber improvisar.

L’interès per la creativitat em porta a no repetir-me, a aventurar-me i buscar diferents tècniques  i colors, eines i materials.

Noto que tinc tendència més cap a la forma que cap al color, i això em predisposa a inclinar-me més cap a un costat que cap a l’altre.

 

Fita 2018

 

 

Comparteix: