Domènec Fita/ Catedral de Girona. “Endinsar-se dins l’obra, confondre-s’hi”

Documental Domènec Fita/ Catedral de Girona. “Endinsar-se dins l’obra, confondre-s’hi”:

El documental mostra la gran diversitat d’estils plàstics que Fita ha experimentat, investigat i desenvolupat entorn d’un mateix tema, La Catedral de Girona, que serà, doncs, el plató de complaença, d’anàlisi i experimentació plàstica.
Veurem com es planta sobre el lloc per tal de fer estudis globals i parcials sempre objectivament, també com s’alimenta de la realitat per a potenciar la creativitat, la gran majoria dels dibuixos són pistes per a obres posteriors, i alhora són obres en elles mateixes. El procés creatiu de Domènec Fita va des de l’observació i l’estudi de l’espai fins a l’experimentació artística de l’atzar, la ironia, el joc de trencament, el tall, les matèries, les contradiccions, l’ordre i el desordre, la llibertat i la fidelitat. 

Comparteix: