La Fundació Fita i la Casa de Cultura prorroguen l’exposició “Corominas, 50 anys d’art”

El dissabte 12 de desembre l’exposició estarà oberta de 13:30 a 18h.

La Fundació Fita i la Casa de Cultura allarguen a partir del dia 10 de desembre de 2020 fins al dia 15 de gener de 2021 una part de l’àmplia retrospectiva de l’artista de Sarrià de Ter Quim Corominas (1951), que es va inaugurar el 24 d’octubre a la Casa de Cultura, a la casa Masó i a la Fundació Fita amb el nom de COROMINAS, 50 anys de trajectòria. 

Per aquesta ocasió s’han escollit un total de 20 quadres que ens acostaran a cada una de les seves etapes creatives. Començant pels seus inicis a Londres als anys 70, marcats per la necessitat inevitable d’acceptar la pobresa dels procediments artístics. Segueixen els anys 80, durant la seva etapa a Berlín, quan la seva pintura s’obre «Des d’aquests anys i per sempre al dripping, els regalims de pintura la saturació de pigments en els acrílics, la bata lla campal dels colors freds versus el calents, certes veladures, primers plans i plans profunds, la confluència i el caòtic aiguabarreig de colors prenen posició entre les característiques que fan que l’obra de Corominas es pugui reconèixer de lluny», tal com escriu Sebastià Goday en el catàleg de la mostra. Finalment, l’obra dels anys 90 i 2000, que suposa el retorn a casa a la recerca d’una simplicitat introspectiva.

A la sala interior de la Fundació Fita es conserva tot el contingut de l’apartat Desembolicant bales de paper. 

Comissariat per Sebastià Goday. Dins la col·lecció «Mestres Artistes» de la Fundació Fita s’ha editat un catàleg que revisa mig segle de pràctica desacomplexada de la pintura amb especial atenció a la dimensió pedagògica de l’autor.

Comparteix: